CJ Cluj a desemnat câştigătorii finanţărilor nerambursabile

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare ce a avut loc luni, 8 mai 2017, sumele nerambursabile ce vor fi acordate din fondurile publice judeţene entităţilor non-profit – organizaţii, asociaţii şi fundaţii neguvernamentale fără scop lucrativ precum şi entităţilor publice care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii şi cultelor religioase recunoscute în România.

Astfel, pentru cofinanţarea Programului – Fond Tineret şi Socio Educaţionale a fost nominalizată suma totală de 500.000 de lei, valoare care a fost repartizată celor nu mai puţin de 126 de entităţi selectate de către comisia de evaluare.

De asemenea, aceeaşi sumă a fost repartizată şi pentru susţinerea activităţilor culturale iniţiate de către ONG-urile care au depus cereri pentru obţinerea finanţării nerambursabile, fiind selectate un număr de 142 de proiecte care urmează să fie susţinute din acest fond.

Pentru susţinerea proiectelor şi programelor din domeniul cultelor a fost alocat un fond în valoare de 2.000.000 de lei, care a fost repartizat către un număr de şapte confesiuni religioase diferite.

Astfel, cultul ortodox a obţinut susţinere pentru 161 de proiecte, valoarea finanţărilor ridicându-se la 1.320.000 de lei, cultului greco-catolic i-a fost aprobată suma de 279.000 de lei, pentru un singur proiect eligibil depus, 246.000 de lei pentru cele 51 de proiecte venite din partea unor entităţi aparţinând cultului reformat și 73.500 de lei pentru cultul romano-catolic în vederea finanţării a 17 proiecte. Cultul unitarian va primi finanţare nerambursabilă în sumă de 26.000 de lei, pentru un număr de şapte proiecte, cultul baptist 10.000 de lei pentru cele trei proiecte selectate, urmând ca cele cinci proiecte depuse de organizaţii aparţinând cultului adventist şi alte culte să primească 18.000 de lei.
Suma totală nerambursabilă repartizată în anul 2017 pentru susţinerea activităţilor sportive de către Consiliul Judeţean Cluj se ridică la 1.200.000 de lei, fond ce va fi repartizat către 90 de asociaţii şi cluburi sportive care au depus proiecte menite să contribuie la creşterea performanţelor sportivilor clujeni şi la promovarea sportului în rândul populaţiei, în special în rândul tinerilor.

„Ne bucurăm pentru faptul că, an de an, reuşim să susţinem iniţiative şi programe care se dovedesc a avea un impact pozitiv asupra societăţii, contribuind la dezvoltarea acesteia. Doresc să felicit, pe această cale, toate entităţile ale căror proiecte au fost selectate pentru finanţare şi să le urez mult succes în procesul de implementare a acestora, asigurând-i de toată susţinerea forului administrativ judeţean în cadrul acestor demersuri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Lista completă a finanțărilor nerambursabile poate fi consultată pe pagina de Internet a Consiliului Județean Cluj, la secțiunea Formulare precum și în secțiunea Hotărâri, ca anexă a hotărârilor 93-96/2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.