CJ Cluj a numit inca trei persoane cetateni de onoare ai judetului

Consiliul Judetean Cluj i-a numit pe Doina Cornea, Remus Câmpeanu şi Virgil Lazăr cetățeni de onoare ai judeţului Cluj, în cadrul Ședinței Ordinare a Consiliului Județean.

remus campeanu

Legenda echipei de fotbal Universitatea Cluj, Remus Câmpeanu, a fost decorat cu titlul de cetățean de onoarea al judeţului Cluj. Fostul mare jucător de fotbal, ajuns la vârsta de 74 de ani, a jucat în prima divizie pentru echipa universitară timp de 15 ani, ocupând de asemena funcția de președinte al clubului în intervalul 1975-1989 și în anul 2008.

De asemenea, cunoscuta traducătoare și publicistă Doina Cornea a fost numita si ea cetățean de onoare, cu unanimitate de voturi. Disidentă anticomunistă și activistă pentru respectarea drepturilor omului, Doina Cornea a fost asistentă universitară la catedra de limba franceză din cadrul Facultății de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Cea de-a treia personalitate decorată cu acest titlu onorific a fost jurnalistul Virgil Lazăr, gazetar al publicației „România Liberă” timp de mai bine de 50 de ani.

Cei trei își vor primi diplomele în cadrul unei festivități organizate de Consiliul Județean, Doina Cornea urmând să fie decorată de o comisie care o va vizita acasă, după sărbătorile Pascale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.