Cluj – „capitală culturală”, ce glumă bună! „Gardienii” lui Boc și „pensionarului de lux” Bonțidean își fac norma de amenzi pe artiștii stradali

Un artist stradal din Cluj-Napoca și-a manifestat dezamăgirea pe contul său de Facebook față de o nouă amendă de 500 lei primită din partea „gardienilor publici” conduși de „pensionarul de lux” Marcel Bonțidean pentru un nou motiv aberant, „tulburarea liniștii publice”, în centrul Clujului.

Tânărul se află pe Memorandumului, lângă BT, și cânta pentru clujeni, moment în care doi gardieni publici și-au făcut apariția și au considerat că merită amendat, tratându-l ca pe un adevărat „infractor”. Acesta susține că nu este la prima amendă din partea Poliției Locale.

Însă gardienii lui Emil Boc se fac că nu îi văd pe cerșetorii care îi agasează pe clienții teraselor din centrul orașului sau pe cei de la Gara Cluj-Napoca, dar își fac norma de amenzi cu tinerii artiști stradali care aduc un strop de bună dispoziție prin muzica lor în acest oraș cenușiu.

Se pare că Poliția Locală nu încurajează arta stradală și cultura în general, nefiind prima dată când astfel de „episoade” au loc în centrul orașului cu pretenții europene.

CAPITALĂ CULTURALĂ (my ass)

Probabil deja mă știți de pe străzile Clujului, pe care mereu cânt cu drag si pasiune, de fiecare dată la un volum potrivit (zic eu) , pentru a nu deranja pe nimeni. Deși foarte multă lume se oprește să mă asculte si primesc zilnic mesaje frumoase de apreciere si încurajare, POLIȚIA LOCALĂ nu ezită nici măcar o dată când e vorba de „infractorul ăla care cântă” și ba mă jignesc, ba mă trimit acasă, ba ma amendează, ba mă amenință.

Deși de fiecare dată vin cu un chef extraordinar de cântat, după fiecare întâlnire cu poliția, plec tot mai dezamăgit de discrepanța renumelui acestui oraș (Capitala Culturală) și felul in care este tratată arta si cultura aici.

V-as putea arăta toate amenzile pe care le am primit pentru că am cântat pe stradă, dar o atașez aici pe cea mai recentă, adică de azi, fiind sancționat cu 500 lei pt deranjarea liniștii publice (in față la BT, Memo) la ora 21:59

Dezamăgitor. Asta e realitatea in care trăim 🙂„, s scris, pe Facebook, Mureșan Andrei.

Gardienii publici încă nu au aflat că în toate marile orașe europene arta stradală este încurajată de autoritățile locale și chiar susținută, la Cluj-Napoca este amendată și izgonită.

2 thoughts on “Cluj – „capitală culturală”, ce glumă bună! „Gardienii” lui Boc și „pensionarului de lux” Bonțidean își fac norma de amenzi pe artiștii stradali

  1. Da, nici pe maniacii din trafic nu ii vad, care pun viata clujenilor in pericol. Capitala culturala cand avem muzica steadala si putem circula in siguranță!

  2. Bine ca mașinile parcate pe trotuare, aceasi mașina, zilnic în același loc, pe aia nu o vede politia locala. Zilnic vad mai multe mașini ale politiei locale cum trec pe lângă acea mașina și se fac ca nu o vad. Rușine Politiei locale Cluj Napoca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.