Cluj-Napoca, inclus în clasamentul oraşelor unde se câştigă cele mai mari salarii medii din ţară

Municipiul Cluj-Napoca se află în topul orașelor din România cu cele mai mari salarii medii de la nivel național, potrivit Ziarul Financiar, citat de AlephNews.

Astfel, în municipiul Bucureşti ș județele Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi, angajaţii câştigă, în medie, între 3.500 şi peste 4.700 lei net/lună. Cu un salariu mediu de 720 de euro net pe lună, un angajat din România câştigă de patru ori mai puţin decât media salarială a tuturor statelor UE.

Salariile vor continua să crească pentru că angajatorii au reluat recrutările atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

La București un angajat a câştigat, în medie, 4.700 de lei net în luna martie a acestui an, cu 400 de lei mai mult faţă de perioada similară din 2020. Adică o creștere de 8%.

Florin Go­dean, country mana­ger la firma de recrutare Adecco România şi Un­garia, a declarat că toţi locuitorii care au avut o educaţie mai bună au plecat spre Capitală pentru salarii mai mari și pentru dezvoltarea carierei.

În ultimul an, cel mai mult au crescut salariile angajaţilor din Braşov, Iaşi, Bihor şi Timiş, iar cei mai câștigați, evident, sunt cei din IT și Telecom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.