Vânzarea cartelelor prepay fără buletin ar putea fi interzisă

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunțat că va propune să găsească o soluţie legală constituţională pentru ca vânzarea cartelelor telefonice prepay să fie permisă doar pe bază de buletin. Anunţul ministrului vine în condiţiile în care anul trecut, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională o Ordonanţă de Urgenţă care obliga cumpărătorii să se legitimeze atunci când cumpără cartele telefonice.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou, ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti şi s-a dat peste cap toată activitatea acolo, cred că trebuie luăm în serios reanalizarea soluţiei referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. Este o chestiune pe care ar trebui să o gândim foarte atent. O să propun această chestiune, pentru că, din păcate, sunt tot mai multe situaţii în care oameni certaţi cu legea se folosesc de acest mijloc”, a declarat, marţi, Stelian Ion.

Ministrul a făcut apoi referire şi la cazul Caracal unde, reamintim, Alexandra a sunat la 112 de pe telefonul ucigaşului. Poliţia a ajuns însă foarte târziu la locul unde fata era ţinută prizonieră.

„Se ajunge la tragedii. Îmi amintesc şi de cazul Caracal, când a fost o situaţie şi atunci şi nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am printre priorităţi”, a declarat ministrul Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.