Cluj-Napoca, oraș 100% prietenos cu tinerii! Clujul, înfrățit cu Braga!

Municipiul Cluj-Napoca a primit recunoașterea europeană de oraș 100% prietenos cu tinerii, alături de orașe precum Braga (Portugalia), Torino (Italia) sau Varna (Bulgaria), in cadrul proiectului „100 % Youth City” Erasmus+ Strategic Partnership Project – 100% Youth City – Quality Label for Youth Friendly Cities.

Aceasta recunoaștere se datorează prestației Clujului în calitate de Capitală Europeană a Tineretului în 2015 și a continuității politicilor publice de tineret din municipiul Cluj-Napoca.

„Felicit si multumesc tuturor persoanelor si organizatiilor de tineret care s-au implicat in obtinerea acestei importante recunoasteri pentru orasul nostru. La ceremonia de la Braga am avut placerea sa fiu insotit de András Farkas si Forna Calin, oameni cu rol decisiv in obtinerea acestei distinctii pentru orasul nostru.

Cu aceasta ocazie, am semnat si un Memorandum de Intelegere cu Ricardo Rio, primarul orasului Braga, in vederea unor multiple colaborari la nivel universitar, economic, cultural, turisitic si in domeniul politicilor de tineret.

De asemenea, urmeaza sa realizam o relatie de infratire intre Cluj-Napoca si Braga. Cele doua orase au multe lucruri in comun si posibilitati de colaborare viitoare: foste capitale europene de tineret, orase universitare, preocupari comune in domeniul inovarii, orase pilot in proiectul STARTS al Uniunii Europene pentru inovare si cultura, orase cu un grad recunoscut de calitate a vietii in regiunile lor si la nivel european”, a declarat primarul Emil Boc, cel care a primit acest titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.