Cluj Pride 2021 – Peste 1000 de clujeni au ieșit în stradă pentru drepturile LGBT – VIDEO

Tradiționalul marș Cluj Pride a început duminică, 22 august, de la ora 12:00, pe esplanada dintre Cluj Arena și BT Arena.

Înarmați cu steaguri, umbrele și stegulețe în culorile curcubeului, participanții au venit in număr foarte mare la marșul pentru drepturile LGBT, marea lor majoritate fiind tineri.

Organizatorii au montat și o scenă și au pus muzică, creând o atmosferă plăcută în care voia bună și fericirea au fost la ordinea zilei.

„Sexualitatea nu e o alegere”, „Dacă copilul tău ar fi gay, ai mai vrea să fie fericit? #spunedrept” sau „Spațiul public e al tuturor”, au fost câteva dintre mesajele participanților la Cluj Pride.

Mesajul organizatorilor Cluj Pride 2021: „La anul vă promitem că vom fi în Piața Unirii”

Vă mulțumim. Am arătat ce înseamnă diversitatea. Am arătat că nu suntem invizibili, am arătat că locul nostru este în spațiul public. Din nou,, aducem aminte că acesta este un marș al bucuriei, dar și un protest, pentru că ne lipsesc foarte multe drepturi. E o discuție atât de lungă pe care nimeni nu vrea să o poarte, așa că e de datoria noastră să o ducem în spațiul public. Este de datoria noastră să ne revendicăm drepturile și să ne facem vocea auzită. Și astăzi la Cluj Pride 2021 exact asta am făcut.

Vă mulțumim că ați participat și vă așteptăm în continuare la viitoarele noastre evenimente. Și ne vedem la anul, în Piața Unirii, vă promitem„, a declarat la finalul marșului Cluj Pride un organizator.

Traseul complet al marșului va fi următorul: platoul pietonal dintre BT Arena și Cluj Arena – Aleea Stadion – str. G.Coșbuc – Calea Moților – str. Emil Isac – str. Splaiul Independenței – platoul pietonal dintre Cluj Arena și BT Arena.

GALERIE FOTO

« de 2 »

One thought on “Cluj Pride 2021 – Peste 1000 de clujeni au ieșit în stradă pentru drepturile LGBT – VIDEO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.