Cresc cazurile de COVID-19. Gheorghiță: „Se remarcă o creștere cu 200% a infectărilor la persoanele sub 40 de ani”

Medicul colonel Valeriu Gheorghiţă declară că statisticile arată o creştere de peste 200 la sută a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la persoane cu vârste sub 40 de ani.

Acesta susține că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure. De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.
 
În ceea ce priveşte grupele de vârstă, acesta a subliniat că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.
 
„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat medicul.

La 1 august, în România erau internate 411 persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 59 la ATI, trei săptămâni mai târziu, sâmbătă, 21 august, numărul persoanelor internate a ajuns la 1.216, iar a celor de la Terapie Intensivă la 182.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.