Clujean din Câmpia Turzii, amendat cu 10.000 de lei pentru că a refuzat să stea în carantină

Un cetăţean din Câmpia Turzii a fost amendat pentru că a ieşit din casă, deşi era izolat la domiciliu.

Cetăţean din Câmpia Turzii, amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu”, a anunţat în această seară prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

În acestă după amiază a fost confirmat primul primul clujean infectat cu coronavirus, pacientul cu numărul 49, o femeie în vârstă de 45 de ani, care se află în acest moment în Arad, în carantină, este asimptomatică şi a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

În această seară am avut şi primul caz de coronavirus la Cluj. Este vorba de cazul cu numărul 52 depistat în România, o femeie de 33 ani din judeţul Cluj care lucrează în Trentino, Italia. Aceasta s-a întors în ţară pe 10.03.2020. În ziua următoare, pe 11.03.2020, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Probele prelevate au arătat în această seară că femeia era infectată cu coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică Cluj va declanşa o anchetă epidemiologică pentru a stabilii persoanele cu care clujeanca a avut contact de la întoarcerea în ţară.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.