Clujeanca Oana Tomoioagă reprezintă România la Campionatele Balcanice de Anduranță

Cinci sportivi formează echipa care va reprezenta România la Campionatele Balcanice de Anduranță – Concurs internațional de o stea, competiție organizată în perioada 1 – 3 octombrie 2015, la Shumen, Bulgaria, iar printre ei se află și o reprezentantă de la secția de echitație a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

oana tomoioaga si calul dimitri

Oana Tomoioagă și calul Dimitri participă la proba de 90 de km în această competiție. Pe lângă Oana, echipa României este formată din: Răzvan Ștefănescu (Bacău), Cezar Ivanov (Bacău), Ioan Baciu (Rădăuți) și Simion Crăciun (Beclean).

„Sper ca Dimitri să termine mult mai ușor proba asta față de cea de 120 de km de la Samorin. Așteptările sunt mari de la echipă, să termine toți cu bine proba și avem șanse să ne calificăm pe primele trei locuri, zic eu. Îmbucurător pentru anduranță este faptul că e primul an când sunt opt cupluri cal-călăreț calificate pentru această probă, ceea ce nu s-a mai întamplat în România. Cinci suntem aleși la echipă, iar ceilalți trei participă la individual. Pe această probă se va face și clasament individual și pe echipe”, a declarat sportiva Universității Cluj, Oana Tomoioagă.

Oana a mai participat cu Dimitri în luna august la un Concurs Internațional de Anduranță de 2 stele – Summer Spirit Race CEI 2*, organizat în Samorin-Cilistov, Slovacia. Acolo, cuplul Oana- Dimitri a concurat la proba de 120 km și a terminat pe poziția a șasea în clasament.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.