Clujenii au venit duminică în număr mare la Catedrala Greco-Catolică pentru a-şi lua rămas bun de la Doina Cornea şi a-i aduce un ultim omagiu – FOTO

Sute de clujeni au trecut prajul Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu pentru a-i aduce un ultim omagiu fostei disidente a regimului comunist, Doina Cornea, decedată la vârsta de 89 ani la locuinţa sa din Cluj-Napoca.

O slujbă de pomenire a avut loc la ora 17:30, oficiată de Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, alăţuri de un sobor de preoţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost păstrat la Catedrală până la ora 21:00, urmând ca luni, 7 mai, între orele 9:00 – 14:30, să fie expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj-Napoca (Casa Universitarilor), iar la ora 12:30 va începe slujba religioasă oficiată de preoţi greco-catolici în frunte cu PS Florentin Crihălmeanu.

Cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central începând cu ora 14:30, unde va avea loc înhumarea la ora 15:00.

Pe unul dintre pereţii capelei din Catedrala Greco-Catolică au fost proiectate fotografii cu Doina Cornea, dintre care unele alături de personalităţi marcante din istoria României, precum regele Mihai I sau Corneliu Coposu, sau în care era înfăţişată împreună cu familia sa.

Clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna zilnic, timp de trei zile, la prânz, în memoria sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.