Clujenii ies vineri seara în stradă împotriva exploatării animalelor în circuri! „STOP circului cu ființe non-umane”

Incendiul iscat în 12 ianuarie într-o hală a Circului Globus din București în care au murit 11 animale, din care 4 pisici, 2 porcușori vietnamezi, 2 tigri și 3 câini i-au scos pe români în stradă. Clujenii se vor aduna vineri, 20 ianuarie, în Piața Unirii, de la ora 18:00, pentru a protesta împotriva exploatării animalelor din circuri.

Acțiunea de protest de vineri de la Cluj este una aprobată, iar traseul pentru „Marșul tăcerii” începe de la Monumentul Memorandiștilor (Clopot) – Bld.Eroilor- la stânga, str. Baba Novac înainte de- Bld.21 Decembrie- înapoi în Piața Unirii- Clopot. Ne vom menține doar pe partea pietonală!

Reprezentanții circului nu aveau asigurate măsurile de protecție necesare în asemenea cazuri, iar în același timp îngrijitorii nu au dispus de suficiente resurse pentru a tranchiliza la timp animalele pentru a le salva.

Pe internet s-a realizat o petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri pe teritoriul Romaniei, care a câștigat amploare, unde s-au strâns aproape 50.000 semnături la ora actuală, în doar două zile de la incendiu. Petiția poate fi semnată AICI.

Animalele din circuri trăiesc în sclavie pentru profit, iar după ce oamenii consideră că și-au încheiat activitatea, le dau la o parte, ținându-le în continuare în captivitate până la sfârșitul vieții lor, fiind considerate animale „pensionate”, cum aveau statutul și animalele moarte în urma incendiului.

Nu vedem nici o artă în a dresa animalele să facă tot felul de trucuri și jocuri, chinuindu-le sau aplicându-le torturi sistematice pentru dresare, este mai degrabă o artă pe care o vom numi artă a terorii, prin sine, machiavelică, iar aceasta denotă o barbarie în contextul zilelor noastre, România nefiind încă în rândul țărilor civilizate care au interzis circurile cu animale pe teritoriul lor (aici puteți vedea o parte din aceste țări: http://www.ifaw.org/international/news/which-countries-have-bestworst-records-banning-animals-circuses).

Milităm pentru interzicerea circurilor cu animale în tară pentru ca arta terorii la care sunt supuse animalele sălbatice dar și cele de companie să ia sfârșit, și pentru interzicerea pe teritoriul României a primirii și încurajării de spectacole de acest gen.

Circul este un experiment pe animale cu rezultate ce urmăresc amuzamentul oamenilor, pe care îl hrănesc vânzătorii de iluzii. Suferința îndelungată a animalelor este mascată de „magia” momentelor în care acestea sunt în lumina reflectoarelor, destinată celor care nu știu ce se întâmplă în spatele cortinei, în special copiii mici ( priviți aici felul în care sunt dresate animalele: https://www.facebook.com/official.peta/videos/10154933965079586/?hc_ref=SEARCH).

Neavând o voce, asemeni oamenilor, animalele nu ne pot transmite verbal, ceea ce simt. Dorim ca prin acest protest, urmat de un marș al tăcerii pentru comemorarea animalelor decedate în incendiu, să ne solidarizăm cu suferința animalelor și să fim o voce pentru ființele non-umane.

Scopul acestei ieșiri în stradă are de asemenea caracter informativ și de conștientizare a felului în care sunt tratate animalele în circuri.

Pagina evenimentului poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.