Clujenii nu sunt interesaţi cum se cheltuie bugetul oraşului – Interes zero din partea societăţii civile la dezbaterea publică

Clujenii nu s-au înghesuit prea mulţi la dezbaterea publică organizată de Primăria Cluj-Napoca în sala de sticlă, luni, 29 ianuarie 2018, pe tema bugetului general pe anul 2018, ora fiind una imposibilă, 14:00, şi nici măcar pensionarii nu au fost interesaţi de această dezbatere.

Cetăţenii oricum nu sunt interesaţi de cum se vor cheltui banii alocaţi de municipalitate în acest an, dovadă stă numărul mic de clujeni prezenţi la dezbaterea publică din Sala de Sticlă.

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 este de 257 milioane euro, în scadere faţă de anul trecut, când bugetul general a fost de aprox. 296 milioane euro. Diminuarea acestuia faţă de 2017 se datorează pierderii de 28 milioane euro din cotele defalcate din impozitul pe venit în urma modificării legislaţiei fiscale şi a plăţii direct către unităţile şcolare a salariilor din învăţământul preuniversitar.

„In cadrul dezbaterii organizate astazi, 29 ianuarie, la Primaria Cluj-Napoca, am prezentat prioritatile bugetare pentru anul 2018. Multumesc tuturor celor prezenti pentru recomandarile si propunerile formulate si, in egala masura, celor care au trimis recomandari scrise pentru imbunatatirea proiectului (Mihai Brehar, Iosif Pop, Ioana Pintea, Adrian Dohotaru, Ioana Elena Rus, George Trif, Marcel Heroiu si altii). In masura cadrului legal si a resurselor financiare, acestea vor fi avute in vedere in elaborarea bugetului.

Chiar daca bugetul municipiului a fost diminuat, nu vom taia din sustinerea pentru sanatate, educatie, cultura, religie, sport. Ne propunem sa mentinem in 2018 cel putin acelasi nivel al alocarilor. De asemenea, nu au fost abandonate proiecte importante, insa unele au fost repartizate pe mai multi ani din cauza lipsei de resurse financiare.

In cadrul dezbaterii au fost aduse si propuneri noi, propuneri care vizeaza extinderea retelei de transport in comun, impunerea unei noi politici publice pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate cu burse sociale speciale, pentru a le asigura accesul la educatie si alte propuneri care vizeaza sustinerea educatiei, sanatatii si sportului in municipiul Cluj-Napoca”, a arătat prmarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.