Clujenii se vor putea urca cu câinii în mijloacele de transport în comun, dar vor fi nevoiți să respecte câteva reguli!

Consilul Local Cluj-Napoca a aprobat hotărârea prin care clujenii vor putea să circule cu câinii în mijloacele de transport în comun, cu condiţa să le cumpere bilet, să evite perioadele aglomerate și să își găsească un loc în care să nu deranjeze restul călătorilor.

caine autobuz

Vor putea fi urcați în autobuze câinii de talie medie și mare, care vor fi ținuți neapărat în lesă și vor purta botniță. În ceea ce priveşte câinii de talie mică, aceştia vor fi ținuți în lesă, în brațe, în cușcă sau în geanta de transport, potrivit noului regulament.

De precizat că într-un autobuz, troleibuz sau tramvai va putea circula doar un câine pe cursă, iar stâpânul va trebui să achite un bilet şi pentru animalul său. În cazul în care mijloacele de transport în comun sunt aglomerate, stăpânii câinilor sunt sfătuiţi să le evite.

Potrivit regulamentului, trebuie să fie cel puțin un metru între câine și ceilalți călători. Şoferii mijloacelor de transport în comun din Cluj-Napoca vor putea să solicite stăpânului să coboare cu câinele, în cazul în care nu se respectă regulamentul.

„Cred că nu facem altceva decât să ne raportăm la reglementările europene în materie. Cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să conviețuim cu toții, fie că avem sau n-avem un câine în proprietate. Este loc pentru toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.