ClujShorts 2016: Peste 600 de scurtmetraje au fost înscrise pentru ediția de anul viitor

677 de regizori și producători din toată lumea s-au înscris în competiţia ClujShorts, eveniment programat în perioada 4-10 aprilie 2016.

cluj shorts 2016

Potrivit primelor statistici oferite de organizatori, pe primele poziții se află Germania, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie și India. 40% din producțiile înscrise sunt filme studențești venite de la academii de film din întreaga lume. În comparație cu anul trecut, numărul filmelor româneşti înscrise a crescut cu 75%.

Echipa de selecție condusă de Rareș Stoica, directorul artistic ClujShorts, se află deja în proces de vizionare și notare a tuturor producțiilor înscrise. Patru dintre cei 7 membri ai echipei de selecție sunt specialiști în cinematografie, iar trei sunt cinefili înrăiți cu pregătire în alte domenii de activitate. Fiecare producție este notată de 1 la 10 de fiecare dintre cei 7 membri, totodată fiind obligați să redacteze o scurtă motivație.

„Aproximativ 150 de filme trebuie selectate. În fiecare an ne certăm. E vorba mai ales de filmele aflate la graniță. De obicei e unanimitate pentru jumătate din filme. Pentru cealaltă jumătate fiecare vine cu proprii favoriți. De hotărât care intră în competiție să nu mai zic. E un coșmar. Dar până la urmă merită„, spune unul dintre membrii echipei de selecție.

Filmele selectate vor fi anunţate la mijlocul lunii ianurie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.