Eveniment caritabil pentru instruirea copiilor în scaune rulante și aparținătorilor acestora, marți, 15 decembrie, la Coratim Events

Asociația Club Sportiv Roțile Abilității organizează ȋmpreună cu Fundaţia Motivation Cluj în data de 15 decembrie 2015 o sesiune de instruire pentru copii în scaun rulant precum şi a apărţinătorilor acestora cu privire la următoarele aspecte:

– Utilizarea corespunzătoare a scaunului rulant
– Poziționarea corectă în scaun rulant
– Urcarea şi coborârea rampelor şi a scărilor, singur sau cu ȋnsoţitor

Sesiunea de instruire va fi organizată sub forma unui eveniment caritabil cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care va avea loc la Coratim Events (Strada Câmpul Pâinii 3-5), începând de la ora 17:00. Scopul evenimentului este de a instrui participanţii cu privire la utilizarea corectă a scunului rulant pentru ca pe viitor aceştia să fie cât mai independenţi. Evenimentul se adresează unui număr de 15 – 20 copii (10 – 17 ani) utilizatori de scaun rulant.

Evenimentul va dura aproximativ 2 – 4 ore timp ȋn care se vor desfăşura mai multe activităţi. Prima parte a evenimentului va fi dedicată instruiri cu privire la utilizarea corespunzătoare a scaunului rulant. Această prima parte va fi condusă de către instructorii Fundaţiei Motivation România, formaţi după standardele OMS.
În cea de-a doua parte a evenimentului va avea loc un mic spectacol cu momente artistice pregătite de copiii participanţi şi momente artistice ale unor invitați surpriză.

Finalul evenimentului va fi marcat de sosirea lui Moş Crăciun, care va fi de asemenea utilizator de scaun rulant și le va împărți cadouri copiilor.

„În urma contactelor cu persoane cu dizabilităţi precum şi bazându-ne pe experienţa partenerului nostru din acest proiect şi anume Fundaţia Motivation România, putem afirma că în acest moment există un deficit în ceea ce priveşte educaţia utilizatorilor de scaune rulante şi aparţinătorilor cu privire la utilizarea acestor dispozitive.
Utilizarea deficitară a unui scaun rulant poate duce la accidentarea utilizatorului. De multe ori este necesar de ajutor din partea unei persoane din exterior pentru a parcurge zonele neaccesibile. Din acest motiv persoanele apropiate (aparţinătorii) unui utilizator de scaun rulant ar trebui să ştie cum se utilizează corect sau cel puţin utilizatorul de scaun rulant ar trebui să ştie cum să explice unei persoane neavizate cum poate să îl ajute pentru a putea parcurge zonele neaccesibile în siguranţă. Instruirea se va face de către membri asociaţiei ȋmpreună cu colegii de la Fundaţia Motivation România, aceştia fiind formaţi prin cursuri recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”
, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.

scaun rulant

Asociaţia Club Sportiv Roţile Abilităţii a fost înfiinţată în anul 2014 cu scopul declarat de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, furnizate după standarde recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), instruirea cu privire la utilizarea acestora, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială și profesională.

Pe viitor Asociaţia Club Sportiv Roţile Abilităţii împreună cu Fundaţia Motivation România vor mai organiza, sub formă de tabere, evenimente de instruire a persoanelor cu dizabilităţi (adulţi sau copii) cu privire la diversele aspecte pe care condiţia lor le presupune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.