Clujul a câştigat premiul „Capitala Economică a Transilvaniei”

În cadrul galei „Best Cities Awards” – „Forbes 40 cele mai bune oraşe pentru afaceri” – ce s-a desfăşurat joi, 27 februarie, la Bucureşti – oraşul Cluj-Napocaa primit prestigiosul premiu „Capitala Economică a Transilvaniei” oferit de revista Forbes România pentru excelenta evoluţie economică a Clujului din ultimii ani.

emil boc premiu cluj capitala economica a transilvaniei

„Orașul nostru își dezvoltă o serie de avantaje competitive semnificative, în multiple domenii – mediu academic de excepție, programe de specializare la nivel înalt în orice domeniu, infrastructură bună, o administrație locală deschisă, care pune preț pe transparență și responsabilitate, oferă facilități pentru investitori ș.a.m.d. Avem așadar, la Cluj-Napoca, fundamente solide pe care putem construi mai departe și chiar depăși Bucureștiul în anumite arii.

Am subliniat totodată importanța proiectului Cluj Innovation City, atât pentru regiunea noastră cât și pentru România. Este un proiect pe următorii 20 de ani unde Primăria Cluj-Napoca va contribui cu 202 hectare de teren în zona Lombului, potenţialul amplasament al viitorului „oraș al inovării”. Vor fi peste 100.000 de locuitori în zona respectivă și mai mult de 20.000 de noi locuri de muncă în cercetare, dezvoltare, inovare, IT plus servicii conexe. Am încredere că va fi cel mai puternic pol de cercetare şi inovare din România şi poate din centrul şi estul Europei”, a precizat primarul Emil Boc, cel care a fost prezent la Bucureşti pentru a primi acest premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.