Clujul a întrecut Bucureștiul la prețul imobiliarelor în 2019! Vrei să îți vinzi casa? Iată cum să îi crești rapid valoarea

Un set de statistici care au avut ca subiect piața imobiliară din anul 2019, a scos la iveală că proprietățile din Cluj s-au scumpit cel mai mult în această perioadă. Se pare că prețul metrului pătrat a depășit media de 1.700 de euro. Aceste valori sunt mai mari decât în cazul locuințelor din București, unde costul unui metru pătrat a atins o medie de 1.400 de euro. Având în vedere acest context favorabil, clujenii pot să își pregătească apartamentul sau casa pentru vânzare. Dacă ești interesat de acest subiect, iată 4 trucuri accesibile pentru a ridica semnificativ valoarea locuinței tale. 

Cum să crești rapid și ieftin valoarea casei tale?

  1. Mobilează bucătăria și baia

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a putea să ridici prețul proprietății pe care vrei să vinzi, este acela de a oferi baia și bucătăria gata mobilate. Acestea sunt cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Atunci când potențialii cumpărători le vor observa în stadiu finalizat, vor fi mai dispuși să facă o ofertă mai mare. 

Atunci când ai bugetul necesar, optează pentru a mobila casa sau apartamentul cu mobilă din lemn masiv de la Exotique. Un astfel de detaliu va fi cu siguranță pe placul cumpărătorilor care apreciază cu adevărat calitatea și sunt pregătiți să plătească pentru ea.

2.  Schimbă clanțele de la uși

Atunci când a venit timpul să îți pui casa la vânzare, detaliile contează mai mult decât crezi. Un aspect care este adesea ignorat de către vânzători are legătură cu clanțele ușilor sau mânerele de la sertare sau dulapuri. De ce să le acorzi o atenție specială? 

Tendințele în amenajări sunt în continuă schimbare. Dacă ușile și mobila sunt în stare bună, le poți păstra. Schimbarea clanțelor sau a mânerelor cu unele care au un aspect modern, le va transmite celor interesați, ideea că locuința a fost îngrijită. Văzând și alte elemente noi, aceștia se vor simți atrași de prospețimea pe care o emană spațiul și vor fi mai dispuși să plătească un preț mai mare. 

3. Schimbă elementele de iluminat

Un alt truc simplu și ieftin este acela de a schimba corpurile de iluminat. Dacă acestea sunt noi, vor îmbunătăți cu mult aspectul unei locuințe. Atât timp cât sunt alese corect, vor putea face casa să pară, nu doar mai luminoasă, ci și mai modernă. Pe lângă asta, schimbă și întrerupătoarele cu unele care au un aspect deosebit, contemporan și care se asortează cu tema încăperilor.

4. Zugrăvește fiecare cameră

Un strat proaspăt de vopsea pe pereți va face camerele să pară noi. Totuși, nu alege culori prea tari. Cel mai bine este să te rezumi la cele neutre, deoarece vor fi pe placul majorității clienților. Stai departe de maro intens sau teracotă. Dacă folosești aceste nuanțe, este posibil să vinzi proprietatea la un preț sub medie. 

Iată câteva sugestii practice, ieftine și rapide pentru a-ți pregăti casa de vânzare. Dacă le vei da o șansă, vei reuși să ridici prețul casei cu mult mai mult decât ai investit tu. Astfel, îți vei recupera banii și vei avea un profit bine meritat. 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.