Linia ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor va fi modernizată și electrificată pe fonduri europene! Distanța va fi parcursă într-o oră și 45 de minute

A fost semnat la sediul Prefecturii Cluj un acord de implementare a proiectului de electrificare și reabilitare a liniei ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode și a primarilor Emil Boc, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă.

Dupa reabilitare si electrificare, distanta Cluj – Oradea va fi parcursa in 1:45 min in loc de 3 ore cat este durata in prezent. De asemenea, va fi realizat si pasajul de cale ferata „Taietura Turcului” cu impact major pentru decongestionarea traficului in zona.

Impreuna cu ministrul transporturilor, Lucian Bode, si cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, primarul Clujului, Emil Boc, a semnat acordul de implementare a proiectului Electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor.

Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni, executia lucrarilor va avea loc in perioada aprilie 2021-octombrie 2024. Valoarea proiectului este de 7.301.433.356,42 lei, plus TVA, fonduri europene si de la buget.

3 thoughts on “Linia ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor va fi modernizată și electrificată pe fonduri europene! Distanța va fi parcursă într-o oră și 45 de minute

  1. „Linia ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor va fi modernizată și electrificată pe fonduri europene! Distanța va fi parcursă într-un minut și 45 de secunde” – oare citiți ce scrieți? – un minut și patruyeci și cinci de secunde?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.