Clujul ar putea deveni capitala tenisului românesc! Ilie Năstase confirmă că un turneu ATP ar putea avea loc la Cluj-Napoca!

Susținerea arătată de Primăria Cluj-Napoca la meciurile echipelor de Cupa Davis și Fed Cup ale României i-au captat atenția miliardarului Ion Țiriac, care pare decis să aducă un turneu major ATP și WTA la Cluj-Napoca, în BT Arena.

Discuţiile dintre Ţiriac şi primarul Emil Boc au început încă din toamna anului trecut şi au fost reluate la începutul lui 2019. Miliardarul român va cumpăra licenţa pentru unul dintre cele patru turnee mari, de 1 milion de euro, pe care ATP le va introduce în circuit începând cu anul viitor, va asigura finanţarea, iar Boc şi primăria pe care o conduce vor asigura sprijinul logistic și infrastructura.

În acest moment, Clujul va pune la dispoziţie Sala Polivalentă, „casa” echipei de Fed Cup a României, iar edilul a promis că va construi, în preajma ei, alte patru terenuri impuse de forul mondial pentru a putea organiza un eveniment de asemenea natură. 

În paralel, Ţiriac va obţine licenţa pe viaţă şi va asigura, alături de diferiţi sponsori, latura financiară a evenimentului. „Din câte am înţeles va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală”, a declarat Ilie Năstase, la ProSport Live.

În paralel, există negocieri pentru a se organiza un mare turneu WTA la Cluj. „Evident că suntem în discuţii. Sperăm ca într-o zi să avem acest turneu la Cluj. Mai multe detalii nu pot da acum, dar suntem optimişti„, a spus Emil Boc, primarul Clujului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.