Clujul, cel mai atractiv oraș din România și cu cea mai ridicată calitate a vieții. Voi o simțiți?

Municipiul Cluj-Napoca se află pe primul loc în România la capitolul calitatea vieții și este poziționat ca cel mai atractiv oraș în cadrul Barometrului Urban publicat pe 1 octombrie și realizat sub egida Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și a Băncii Mondiale.

Cum arată clasamentul celor mai atractive orașe din România:

Cluj-Napoca 21,8%
Brașov 15,6%
Timișoara 10,3%
București 9,8%
Sibiu 9,7%
Oradea 7,6%
Constanța 3,8%
Iași 3,1%

Din perspectiva condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilități) Cluj-Napoca (17,4%) este urmat de București (12,3%), Brașov (10,7%) și Timișoara (8,7%).

Municipiul nostru este apreciat din perspectivă economică și educațională, dar și a altor aspecte precum facilitățile culturale sau transportul public. La fel ca în cazul tuturor orașelor mari, barometrul indică și domenii unde e necesar să avem mare atenție, precum cel al poluării urbane sau probleme sociale importante precum locuințele sociale.

Barometrul Urban a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României și publicat pe 1 octombrie 2020. Datele au fost colectate în perioada 1 iulie – 15 august 2020, în cadrul unui sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.