Clujul deschide Campionatul European de Raliuri – 160 de kilometri în 14 probe speciale

Cea mai importantă competiție internațională de motorsport din Cluj va avea loc în perioada 3-5 mai 2018, când municipiul și județul vor fi gazdele primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally (TER).

Prezentarea echipajelor și a mașinilor va avea loc joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, iar startul festiv va fi dat la ora 20:00. Primele patru probe speciale (special stages) vor avea loc vineri, 4 mai, după cum urmează: Căpușul Mare (circa 21 km), Beliș (13 km), Tarnița (circa 25 km), și Florești (circa 7,2 km).

Ziua de sâmbătă, 6 mai, va avea încă nouă probe speciale (special stages) și o super specială (super special stage), în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km).

Deliciul celor care nu vor reuși să se deplaseze pe probele speciale va fi în după amiaza zilei de sâmbătă, când Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford se va încheia cu o spectaculoasă superspecială în zona Cluj Arena, transmisa live de Telekom Sport.

Cooking Show cu Chef Foa 

Pe lângă probele speciale și superspeciala  „Cluj, oras European al Sportului 2018”  în jurul Cluj Arena si Salii Polivalente ale Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford, publicul clujean va putea participa și la o serie de evenimente conexe motorsportului.

Astfel, joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului și centrul de presă – și Sala Polivalentă,  înaintea prezentarii oficiale a echipajelor și a startului festiv se va desfasura Cooking Show cu Chef Foa powered by Delonghi.  Că tot este vorba despre mâncare bună, de joi și până duminică se va găti de dimineața până seara, și se va putea mânca așișderea, căci pe aleea Stadionului se vor înșira camioanele de la Food Truck Rally, care promit de la burgeri, la sandwich cu pui ori  de la waffles la hot dog secuiesc.

Tot joi, copiilor li s-au pregătit multe surprize: demonstrații sportive, concursuri cu premii, jocuri distractive, toate la Rally Kids, eveniment dedicat celor mici , de la 16.00 la 19.00, pe esplanada Cluj Arena.

„Cluj-Napoca este un oraș care a ridicat standardul pentru toate categoriile de evenimente deci, raliul este o provocare complicată, intrigantă si fascinantă. Cum bine stim, anul 2018 ne-a adus titlul de Orașul European al Sportului și ne face plăcere să ne gândim că am contribuit și noi la această mare onoare. Autoritățile locale ne-au confirmat încrederea și au fost la fel de entuziaști si proactivi, ca și noi când le-am propus ediția de anul acesta. Partenerilor noștri consacrați care ne susțin în continuare, s-au alăturat alți parteneri importanți și acestă susținere ne ajută ca acest raliu să crească de la an la an. 

Ne dorim să oferim un raliu pentru toata lumea: pentru copiii care vin sa se joace la Rally Kids în ziua de joi pe esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalentă; pentru parinții care vor putea să guste și să savureze cele mai delicioase preparate de tip streetfood la Rally Food Truck; pentru pasionații motorsport care pot să vadă cele mai provocatoare probe de asfalt din Romania. 

Din punct de vedere sportiv ne-am dorit să creștem nivelul de dificultate pentru ca provocarea dintre cei mai buni piloți din Romania și cei veniți din Europa să fie cât mai echilibrată, astfel am decis să inversăm sensul probelor”, a declarat Marco Tempestini, team principal Napoca Rally Academy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.