S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piaţa Unirii, cel mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din Transilvania!

O nouă ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus a început astăzi la Cluj-Napoca, în Piaţa Unirii, şi va ţine până duminică, 22 aprilie. 

Ediţia a 19-a a celui mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii in Transilvania reuneşte în acest an peste 70 de expozanţi şi numeroase lansări de carte.

Primarul Emil Boc a luat şi el parte la deschiderea oficială a târgului.

„Am avut plăcerea de a participa la deschiderea celei de a 19-a ediții a Târgului alături de doamna Irina Petraș, președinte al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România și prof. Aurel Codoban, președinte de onoare al Târgului Gaudeamus.

În mesajul transmis cu prilejul deschiderii evenimentului, am subliniat rolul Cărții ca principal instrument de consolidare a democratiei. Democrația înseamnă libertate, cetățeni deschiși, cu acces la informație, la artă, la cultură, la tot ceea ce reprezintă spirit deschis și încurajarea Gândirii Libere. Astfel, dacă vrem să avem în continuare democrație, să iubim cartea și cultura!”, arată edilul.

O relatare amplă de la deschiderea Târgului „Gaudeamus” puteţi citi şi pe site-ul partener Clujul Cultural!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.