Studenţii din toate Centrele Universitare din diverse centre universitare ale lumii se vor reuni la Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015, în perioada 7 – 10 Mai 2015, sub sigla Uniunii Studentilor din România (USR), pentru a lua parte la cea de a VII-a ediţie a Congresului Studenţilor din România.
Ediţia de anul acesta a Congresului Studenţilor din România are ca temă principală de dezbatere, antreprenoriatul. Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor si a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care sa constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi. Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroși studenți din ţară şi din strainătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză.
În acest sens, Uniunea Studenţilor din România (USR) vine în sprijinul studenţilor printro serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi nu în ultimul rând punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes.
Agenda evenimentului cuprinde o sesiune de workshopuri structurate pe două nivele: începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. În cadrul Congresulu Studenţilor din România vor mai avea loc şi două side eventuri unde se vor prezenta două modele de afaceri de succes.
Un punct deosebit de important din cadrul evenimentului va fi concursul de startupuri, concurs la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate. Premierea va avea loc în ultima zi de activitate a Congresului Studenţilor din România, în cadrul Adunării plenare la care vor participa oficialităţi, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Universității BabeșBolyai, ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ai Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, reprezentanți ai mediului nonguvernamental, persoane cunoscute din mediul de afaceri, investitori șistudenți.
Participanții vor fi cazați la Grand Hotel Napoca, iar spațiile de desfășurare a workshop-urilor, dar și ale celorlalte activități din cadrul Congresului vor fi reprezentate de sălile de conferință ale hotelului.
Mai multe detalii despre agenda Congresului Studenţilor din România, calendarul activităţilor, modalitatea de înscriere şi invitaţii acestui eveniment puteți regăsi pe siteul evenimentului www.congresulstudentilor.ro.