Clujul iese şi astăzi în stradă împotriva guvernului PSD-ALDE: „Nu plecăm până nu plecaţi”

Grupul civic „Umbrela Anticorupţie Cluj” a anunţat un nou protest pentru astăzi, după cele de vineri şi sâmbătă în care mii de oameni au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva guvernului şi pentru a fi alături de protestatarii din Bucureşti.

Evenimentul „NU plecăm până nu plecați!” este programat să înceapă la ora 19.00.

„Modul in care, la ordinul omului de casa al cuplului Pandele-Firea, Jandarmeria Romana a actionat la protestul din 10 August din capitala este inacceptabil si impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispersa multimea pasnica! Batrani si copii au avut nevoie de ingrijiri medicale, in timp ce dinspre Parlamentul European protestatarii primesc mesaje de sustinere! Nu avem voie sa ne lasam intimidati acum! Protestele PASNICE trebuie sa continue! Ne vedem in continuare in Piata!”, arată cei de la Umbrela Anticorupţie Cluj.

Peste 30.000 de clujeni au protestat vineri pe străzile oraşului şi alte câteva mii sâmbătă.

Dacă în prima zi de protest clujenii au mers în coloană scandând lozinci și purtând pancarte antiguvernamentale, în cea de-a doua zi protestanții s-au oprit în fața Prefecturii unde au rămas timp de câteva ore ocupând strada și, astfel, blocând traficul.

Printre scandârile împotriva Guvernului, ca urmare a violențelor de sâmbătă din Capitală, protestatarii au încins Hora Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.