Clujul, în stradă! Peste 8000 de clujeni au cerut demisia Guvernului PSD-ALDE și declanșarea de alegeri anticipate! „Abrogați și plecați”

Un număr de peste 8.000 de clujeni au ieșit în stradă duminică seara, 24 februarie 2019, pentru un nou protest anti-guvernamental generat de o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției inițiată de Tudorel Toader. Manifestanții au cerut abrogarea ordonanței, demisia guvernului PSD-ALDE și declanșarea de alegeri anticipate. Oamenii au ieșit în stradă şi la Bucureşti, dar şi în alte oraşe mari din ţară.

Câteva dintre mesajele protestatarilor din Cluj au fost: „Justiţie, nu corupţie!”, „Noi nu vom fi conduşi de hoţi!”, „Luptăm, luptă, justiţia apărăm!”, „Magistraţi, nu cedaţi!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Ne-am săturat de cât ne-aţi furat!”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, „Jos Guvernul”, „Abrogaţi şi plecaţi” sau „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor”.

Clujenii s-au strâns cu mic cu mare în centrul orașului de la ora 18:00, „înarmaţi” cu steaguri, pancarte, bannere şi vuvuzele, plecând apoi în tradiționalul marș pe traseul Bd-ul Eroilor – Dorobanţilor – Teodor Mihali – spre Iulius Mall -întoarcere pe Titulescu – Bd-ul 21 Decembrie – Piaţa Unirii.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost prezent în centrul orașului și a relatat de acolo pe pagina sa oficială de Facebook:

Mesajul celor de la Umbrela Anticorupție Cluj de chemare la protest:

„În cadrul protestului de duminică, 24 februarie, anunțăm declanșarea grevei cetățenești pentru Justiție!

Prin acest demers, Clujul își manifestă tot sprijinul pentru magistratii din Cluj care si-au suspendat activitatea, incepand cu vinerea trecută. Așadar dragi clujeni, vă invităm pe toți să veniți diseară în piață cu una sau sau mai multe banderole albe, simple, atât pentru dvs cât și pentru alti cetățeni! Greva cetățenilor pornește de la Cluj! ! Astăzi!”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.