Clujul, pe primul loc în România la promovabilitatea la Bacalareat și Evaluare Națională 2021! Mesajul primarului Boc

Județul Cluj ocupă și în acest an primul loc în România în ceea ce privește rata de promovabilitate: 84,1% la examenul de Bacalaureat și 88,7% la Evaluarea Națională.

De asemenea, 14 elevi din Cluj-Napoca au obținut media „10” la examenul de Evaluare Națională în timp ce un elev a obținut nota maximă la Bacalaureat.

Primarul Emil Boc a ținut să îi felicite pe elevii și profesorii clujeni pentru rezultatele obținute anul acesta la Bacalaureat și Evaluare Națională.

Felicitări elevilor, profesorilor, Inspectoratului Școlar Județean și părinților pentru rezultatele obținute la cele două examene importante!! Îi asigur de toată susținerea administrației locale astfel încât învățământul preuniversitar din orașul nostru să continue să exceleze.

Prin investiții de la bugetul local sau proiecte cu finanțare europeană, calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca crește. În fiecare an, 20% din impozitele și taxele locale plătite de clujeni sunt alocate pentru educație„, au anunțat reprezentanții municipalității.

De asemnea, la nivelul municipiului primăria a implementat anumite politici publice pentru domeniul educațional și variate proiecte pentru elevi, precum:

  • burse școlare pentru fiecare elev cu media generală peste 8,50 și nota 10 la purtare. În anul școlar 2020-2021 au fost acordate peste 40.000 burse (performanță, merit, studiu, ajutor social) elevilor merituoși
  • gratuități pentru transportul public
  • programul „Școală după școală”
  • autobuze școlare: transport public dedicat elevilor din ciclul primar spre unitățile de învățământ, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă
  • alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.