Clujul va avea un culoar de mobilitate sustenabilă adiacent căii ferate pe ruta Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira

Primăria Cluj-Napoca va realiza un culoar de mobilitate sustenabilă adiacent căii ferate, iar primarul Boc a semnat astăzi contractul pentru studiul de fezabilitate.

Noul culoar de mobilitate va fi în partea de nord a orașului, de-a lungul căii ferate, pe ruta Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira.

Am semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal, realizarea documentației pentru autorizarea lucrărilor de construcții și proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică pentru obiectul de investiții „Culoar de mobilitate Nord: Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”.

Odată cu această investiție, se îmbunătățește și calitatea vieții cetățenilor din zonă prin crearea de alternative sustenabile de mobilitate urbană.

Acest culoar de mobilitate adiacent căii ferate reprezintă o modalitate de interconectare a cartierelor din municipiu și de creștere a potențialului urban, economic și estetic al zonelor vizate„, a declarat edilul.

Ce presupune proiectul din punct de vedere tehnic:

  • modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban.
  • modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare
  • instalarea unui sistem de management al traficului
  • se vor amenaja suprafețe în vederea delimitării locurilor de parcare.

Valoarea totală a contractului este de 3.052.250,00 lei fără TVA de la bugetul local.

Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.