Clujul va avea un Muzeu al Personalităților Clujene, virtual și pe Bulevardul Eroilor, din 2021

Veste bună. Primăria municipiului Cluj-Napoca va onora memoria unor personalități clujene marcante, atât române cât și maghiare, care au adus cinste Clujului, cum ar fi Doina Cornea, Bartolomeu Anania sau Dumitru Fărcaș, într-un muzeul al Personalităților Clujene, care va fi poziționat pe Bulevardul Eroilor, dar va avea și o componentă virtuală.

„Vom avea un Muzeul al Personalităților Clujene și virtual și fizic. Va fi pe Bulevardul Eroilor. Acolo vom aduna elemente reprezentative de la personalitățile Clujului, de la Doina Cornea și Bartolomeu Anania, Dumitru Fărcaș și alții, unde vom avea de la fiecare câteva obiecte care le-au aparținut, iar clujenii le pot vedea, cu detalii despre personalitatea fiecăruia.

La dimensiunea virtuală va putea fi vizionată acest muzeu mai ales în condițiile tehnologice. E un proiect care va începe din 2021. Avem asigurată locația astfel încât să ne putem valorifica și acest potențial extraordinar pe care îl are Clujul. Vor fi și personalități maghiare, care au dezvoltat și au făcut parte din patrimoniul nostru cultural al Clujului, pentru că până la urmă suntem toți în aceeași barcă”, a declarat Boc la un post local.

Edilul Clujului a anunțat că Doina Cornea va primi titlul de Cetățean de Onoare Post-Mortem al Municipiului Cluj-Napoca, ca urmare a propunerii consilierului local de la USR-PLUS, Alexandra Oană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.