Clujul va găzdui anul viitor în Sala Polivalentă turneul preolimpic la handbal feminin

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui anul viitor un turneu preolimpic de handbal feminin, în anul în care vor avea loc Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

trofeul carpati sala polivalenta

„Astăzi am trimis confirmarea Federaţiei de Handbal că turneul poate avea loc la Cluj. Ne bucurăm să putem organiza un asemenea eveniment în Sala Polivalentă”, a spus primarul Emil Boc.

Naționala de handbal feminin a României a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial încheiat duminică în Danemarca. Pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro, „tricolorele” antrenate de suedezul Tomas Ryde au intrat într-o grupă de foc, alături de Danemarca, Uruguay și Muntenegru.

Partidele turneului preolimpic vor avea loc în perioada 17-20 martie 2016, iar din grupă merg la Olimpiada de la Rio primele două clasate. „Sper să ne calificăm noi şi Muntenegru. Eu joc acolo, mă simt foarte bine şi sper să mergem împreună la Olimpiadă”, a spus Cristina Neagu, duminică, la DigiSport.

România a mai organizat un turneu preolimpic, la București, în 2008, când ne-am și calificat dintr-o grupă cu Ungaria, Japonia și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.