Mihai Seplecan, înlăturat de la CJ Cluj! Noul președinte este penelistul Marius Mînzat! – UPDATE

Mihai Seplecan a fost eliberat din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, luni, 21 decembrie, într-o ședință extraordinară, iar noul președinte a fost ales Marius Mînzat de la PNL, care a obținut 20 de voturi „pentru”.

mihai seplecan

Seplecan a fost înlăturat din funcție cu 25 de voturi „pentru” și 4 abțineri. 30 de consilieri județeni au fost prezenți la ședința de astăzi.

24 de consilieri județeni au fost „pentru” demitere, o abținere și 4 nu au votat deloc.

Mihai Seplecan a refuzat să participe la procesul de votare și a părăsit ședința imediat după un discurs în care a încercat să explice și să demonteze fiecare acuzație care i se aduce din partea consilierilor județeni.

Grupul PNL l-a propus pe domnul Marius Mânzat, iar grupul PSD pe domnul Sălățioan Vasile în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, însă nici unul dintre ei nu au reușit să obțină 19 voturi necesare și astfel alegerea noului președinte a rămas în „stand-by”. Marius Mânzat a primit 18 voturi „pentru” și 9 „împotrivă”, iar pesedistul Vasile Sălătioan a primit 9 „pentru”. Pentru alegerea președintelui CJ Cluj trebuiau să fie întrunite 19 voturi „pentru”.

Mihai Seplecan a fost ales președinte CJ Cluj în 10 iunie 2015, cu 25 de voturi „pentru” și 8 împotrivă. Consilierii județeni au propus asțăzi eliberarea sa din funcție în urma scandalului diplomei false, plecarea sa subită și fără explicații din ultima ședință și îl mai acuză că a semnat hotărârile consiliului în ultima zi, fapt care a dus la imposibilitatea folosirii unor fonduri alocate.

UPDATE

Deși nu au reușit din prima să-l aleagă pe Marius Mânzat (PNL), consilierii județeni de la PNL au convocat o a doua ședință extraordinară astăzi de la ora 17:30 pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Cluj, avându-i candidați tot pe Mînzat și Sălătioan (PSD).

De această dată, Mînzat a obţinut 20 de voturi pentru şi 6 împotrivă, iar Sălătioan a fost votat de șase ori şi a avut 20 de voturi împotrivă.

marius manzat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.