Prima ședință din anul 2017 a Sinodului Mitropoliei Clujului

La reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca a avut loc miercuri, 4 ianuarie 2017, prima întâlnire pe anul acesta a ierarhilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, membrii sinodului mitropolitan au făcut bilanțul anului 2016 și au evaluat activitatea tuturor sectoarelor din cadrul Mitropoliei. Astfel, au fost discutate realizările pe plan catehetic, social, misionar, filantropic și cultural după care au fost trasate perspectivele pentru anul 2017.

Astfel de ședințe ale sinodului mitropolitan au loc de mai multe ori pe parcursul unui an și au în vedere intensificarea misiunii pastorale in comunitate, dar si chestiuni de ordin administrativ.

Mitropolia Clujului, Maramuresului şi Salajului are în componenţă trei eparhii: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Maramuresului si Satmarului și Episcopia Salajului. Membrii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului sunt: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.