Clujul va găzdui în acest weekend Cupa Europeană de Cadeți la Judo!

Sala Sporturilor „Horia Demian” va găzdui în acest weekend, 8-10 mai 2015, Cupa Europeană de Judo la Cadeți, concurs la care vor participa peste 500 de sportivi din zeci de țări europene, care reprezintă baza judo-ului de performanță de mâine.

florin bercean si Doru Sapta

„Până în acest an, Cupa Europeană de Cadeţi s-a desfăşurat la Ploieşti şi Piteşti, dar de acum se va organiza, în fiecare an, la Cluj-Napoca. La acest concurs vor participa peste 500 de sportivi din zeci de ţări europene, care de fapt sunt baza judoului de performanţă de mâine. Mă bucur foarte tare că reuşim să inaugurăm la Cluj o serie de concursuri mari, cum e Cupa Europeană de Cadeţi şi Open-ul României, pentru că de mulţi ani Clujul este liderul performanţei româneşti în judo prin prezenţa domnului Florin Bercean, cel care conduce secţia de judo feminin de la Universitatea Cluj, lotul feminin al României şi Centrul Olimpic pentru juniori. Toate federaţiile internaţionale investesc în cadeţi pentru că ei reprezintă viitorul. Dintre sportivii pe care îi vom vedea acum la Cluj cu siguranţă vom regăsi câţiva la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020”, a declarat Doru Sapta, președintele Federației Române de Judo.

„Luând în considerare că la Cupa Europeană de Cadeţi participă viitorul sportului nostru putem spune că se vor prezenta la start cei mai importanţi sportivi ai noştri. Noi, aici la centrul olimpic de la Cluj, avem o generaţie foarte bună, de perspectivă, un grup de sportive pe care noi le pregătim pentru Jocurile Olimpice. Sunt câteva fetiţe cum ar fi Gliga Paula, Toma Ilaria, Ioniţă Camelia, sportive care sunt deja la centrul nostru de 2-3 ani. Până să ajungă la lotul olimpic, o sportivă trebuie să aibe între 6 şi 10 ani de pregătire. Ne-ar interesa ca la Cupa Europeană de Cadeţi să apară şi sportive de la alte cluburi, sportive care nu se pregătesc la Centrul Olimpic. Pentru mine ar fi o bucurie fenomenală să urce pe podium sportive pe care noi până acum nu le-am avut în vedere, pentru că le vom face loc şi le vom lua în evidenţa noastră. Noi suntem acum în perioada în care căutăm, iar varietatea de sportivi pe care îi înscriem la concurs este foarte mare, de aceea va fi şi foarte frumos”, a declarat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo și a secției de judo a Universității Cluj.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.