Clujul va găzdui un turneu internațional de poker de 200.000 de euro

Al doilea cel mai cunoscut circuit de turnee de poker la nivel mondial, World Poker Tour (WPT), va avea loc joi, vineri și sâmbătă, 26-28 februarie 2015, începând cu ora 17:00, la Royal Poker Club (str. Regele Ferdinand nr. 6, etajul 1) din Cluj-Napoca. 

royal poker club

World Poker Tour (WPT ) este al doilea cel mai cunoscut circuit de turnee de poker la nivel mondial după WSOP. Cu o istorie ce a început în 2002, sute de turnee organizate pe toate continentele și un show TV transmis în peste 150 de țări, WPT a contribuit la nivel global la dezvoltarea și popularizarea pokerului.

„Ne bucurăm că putem să aducem aproape de iubitorii pokerului din România un nume precum World Poker Tour și să oferim practic șansa de a juca un turneu de poker cu un fond de premii de minim 200.000 EUR, cu numai 340 EUR. Suntem parteneri cu organizatorii din Austria și ne dorim să ajungem la același nivel și în România cât de curând, deși piața este mult mai mică la noi”, a declarat Dan Semenescu, co-proprietarul Royal Poker Club din Cluj-Napoca, unde se va desfășura sâmbătă prima zi a turneului WPT Warmup, care va fi continuat la Viena.

10% din jucătorii care se vor înscrie la Cluj vor avea deja un câștig de 800 EUR și vor merge la Viena, pe 8 martie, pentru finala turneului WPT Warmup și pentru WPT National Viena.

România a găzduit în 2010 o ediție WPT la București care s-a bucurat de un succes imens și la care au participat jucători de pe toate continentele, timp de o săptămâna. Turneul a avut atunci o taxă de intrare de 3.300 EUR și a fost câștigat de un jucător din Franța, Guillaume Darcourt. Organizatorii s-au declarat la acea vreme foarte mulțumiți și impresionați de România, având planuri mari. „Acesta este doar începutul. Totul va deveni din ce în ce mai mare. Cred că România va deveni o forță în poker în anii care vor urma”, declarase la acea vreme Warren Lush, din partea organizatorilor.

Legislația nefavorabilă a făcut însă imposibilă repetarea evenimentului, și în timp ce în țări precum Austria, Cehia și mai nou Muntenegru, turneele deveneau din ce în ce mai mari și mai populare, atrăgând mii de jucători din întreaga lume.

„Odată cu adoptarea la finalul anului trecut a unei noi legislații în domeniul jocurilor de noroc, s-ar putea relua proiectele pentru care ne luptăm de atâția ani și să reușim să aducem în România nume precum WPT, EPT, WSOP Europa sau Eureka Poker Tour. În ultimii ani a existat interes crescut din străinătate pentru organizarea de astfel de evenimente în România, datorită pieței de la noi, însă organizatorii au fost nevoiți să meargă în Bulgaria, Austria sau Cehia pentru că țara noastră era în urmă cu legislația. De pe urma acestor evenimente beneficiază o mulțime de categorii de agenți economici, de la cei din media și marketing până la HORECA și furnizorii de servicii. E dureros când vedem că la Praga se organizează evenimente de poker la care participă 2.000 oameni, iar noi eram evitați pentru că nu aveam o lege similară cu celelalte țări din UE. Acum s-au mai îndreptat din lucruri, avem o lege similară cu țările din Vest și putem privi cu speranță spre viitor”, a declarat Sorin Constantinescu, partenerul local al WPT din 2010.

Jucâtorii care doresc să participe la prima etapă de la Cluj, vor trebui să plătească taxa de intrare de 340 EUR sau se vor putea califica prin turnee de calificare care încep de la 50 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.