Ioan Rus, atacat pe Facebook de fostul președinte Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut o reacție virulentă la adresa actualului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, precum și a predecesorilor acestuia, Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Şova și Relu Fenechiu, pe care i-a acuzat de incompetență în gestionarea fondurilor europene pentru autostrăzi.

„Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Şova, Relu Fenechiu şi, în sfîrşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus au vînturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată, Comisia Europeană le-a dat cu hărţile în cap, etichetându-i ca fiind incompetenţi.

România are master-planul pentru construcţia de autostrăzi adoptat prin OG nr. 16/1999. Guvernele PSD-iste au adăugat la anexa acestei ordonanţe tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar şi pe măsura incompetenţei miniştrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV şi IX (ca de altfel şi la calea ferată).

Au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri, pe care eu personal le-aş imputa miniştrilor .
Pînă una alta, domnule Ioan Rus, daţi în lucru: Piteşti – Rm. Vîlcea – Sibiu / Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa şi Centura Bucureşti – Sud, autostrăzi încă neexecutate faţă de master-planul din 1999 şi pe care trebuie să le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrăzi.

O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineşte priorităţile, adăugaţi şi autostrada Craiova – Piteşti. Cu siguranţă aveţi argumentul puternic al existenţei uzinei Ford şi ar putea fi acceptat de COMISIE pentru noul exerciţiu bugetar.

Oare vom avea o anchetă a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel sau rămînem cu gogoaşa lui Şova – precum că s-ar fi pierdut contractul original”, atrage atenția fostul șef de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.