Cod galben de inundati pe raurile din NV-ul tarii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundaţii valabil pentru bazinele hidrografice aferente judeţelor Cluj, Timiș, Caraș Severin, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara și Alba.

inundati

Incalzirea vremii, topirea zapezii și precipitațiile lichide prognozate pentru următoarea perioadă (în special în nord-vest), hidrologii avertizează că există riscul de scurgeri importante pe versanți, torenți si pâraie, de creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din județele: Timiș, Caraș Severin, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Alba.

Astazi, la ora 6:00 a intrat în vigoare atenționarea cod galben pentru râurile din bazinele: Bega Veche, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Timiș și Caraș Severin).

Începând de la ora 18:00, avertizarea se extinde pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș (județele Satu Mare și Maramureș), Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș (județele: Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Alba).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele din nord-vestul țării, anunță INHGA printr-un comunicat oficial, menționând că sub incidența codului galben intră inclusiv pe afluenții de grad inferior ai râurilor și cursurile de apă necadastrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.