Cod galben de ploi torenţiale în judeţul Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru mai multe zone din ţară, vizat fiind şi judeţul Cluj.

cod galben

Codul galben este valabil în intervalul 3 mai, ora 22.00 – 5 mai, ora 09.00. Sub incidenţa avertizării meteo se află mai multe judeţe din centrul, sud-vestul şi nordul ţării, inclusiv Clujul.

„În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 l/mp si izolat 50 l/mp, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali”, se arată în avertizarea ANM.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp şi la cote mai reduse. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj.

One thought on “Cod galben de ploi torenţiale în judeţul Cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.