Comediantul Mircea Bravo va fi prezent alături de copiii din tabăra terapeutică Yuppi

Comediantul clujean Mircea Bravo va anima programul serii de 14 august în tabăra terapeutică gratuită Yuppi pentru copii și adolescenți cu boli oncologice sau artrită reumatoidă juvenilă care va avea loc între 13 și 16 august la Șăulia de Câmpie, județul Mureș. Alături de copii se vor afla și actorul Bogdan Bob Rădulescu și comediantul Dragoș Stan.

Tabăra va fi vizitată și de Alpár Katona și Szénási Zoltán, doi membri ai Clubului Sporturilor Montane Rupicapra, care vor pleca de aici într-o expediție de 1.800 de kilometri pe biciclete pentru copiii din taberele Yuppi, precum și de Paul Mureșan, unul dintre cei mai talentați ilustratori și realizatori de filme de animație români.

Mircea Bravo (pe numele lui oficial Mircea Popa), unul dintre cei mai de succes vloggeri și comedianți români, precum și actorul Bogdan Bob Rădulescu sunt ambasadori Yuppi Camp, iar Bob se va afla pentru al doilea an consecutiv într-o tabără Yuppi. Alături de Dragoș Stan, ei vor deveni pentru o seară, personaje într-un joc interactiv în care îi vor ajuta pe participanții la tabără să o salveze pe Gazelle, cea mai iubită cântăreață din Zootopia.

„Îmi doresc ca în această tabără să aduc și eu energie pozitivă care să facă experiența tuturor mai plăcută”, a afirmat Mircea Bravo. Comediantul nu este la prima acțiune în sprijinul Yuppi – în luna aprilie, el a fost prezent la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2017, unde a susținut cei 22 de tineri care au alergat pentru a strânge fonduri pentru Yuppi.

Bogdan Bob Rădulescu a explicat motivele pentru care a ales să susțină cauza Yuppi și a vorbit despre scopul participării lui active în tabără: „Eu, fiind actor, asta fac în tabără. Mă joc cu copiii. Pentru că joaca ne ține veseli și fericiți. Și despre asta e vorba în viață. Despre fericire. Pot să fac oamenii de lângă mine fericiți? Atunci o fac. Cu drag și fără să aștept nimic în schimb”.

„Cele mai bune decizii în viață sunt cele luate cu inima. Acum 2 ani am cunoscut-o pe Zsuzsa (n.r. Zsuzsa László, președintele executiv al Asociației Mișcare de Tabără Yuppi),  și am vorbit despre Yuppi Camp. În clipa în care am salutat-o, am simțit că e Omul cu proiectul în care aș vrea să mă implic, să ajut”, a detaliat actorul.

Tabăra terapeutică gratuită Yuppi pentru copii și adolescenți cu boli oncologice sau artrită juvenilă va include și alte momente speciale: vineri, 18 august, Alpár Katona și Szénási Zoltán, doi clujeni, membri ai Clubului Sporturilor Montane Rupicapra, vor porni din tabără în campania Yuppi Ride. Ei vor străbate, timp de două săptămâni, 1.800 de kilometri pe biciclete și, la finalul expediției, vor urca pe vârful Mont Blanc (4.809 m) pentru a aduna fonduri destinate copiilor din taberele terapeutice Yuppi.

De asemenea, în 16 august, participanții din tabăra Yuppi vor avea parte de un atelier de grafică susținut de Paul Mureșan, unul dintre cei mai talentați ilustratori digitali și creatori de filme de animație din România.

31 de copii din toată țara vor participa la tabăra Yuppi adresată copiilor și adolescenților cu boli oncologice sau artrită juvenilă. Yuppi Camp este prima organizație de profil din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă.

În cadrul taberelor Yuppi, copiii şi adolescenţii sunt implicaţi în activităţi de terapie prin experienţă precum căţărare, echitaţie, canotaj, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, muzică. Aceste activităţi îi ajută să-şi redescopere încrederea în sine, le oferă resurse emoţionale esenţiale în lupta cu boala și au un efect benefic asupra stabilizării simptomelor fizice. Activităţile enumerate sunt realizate în echipe și constituie cea mai mare parte a unei zile obișnuite și distractive de tabără. În tabără există asistență medicală permanentă, iar alături de copii se află voluntari special instruiți pentru a-i susține.

Tabăra Yuppi pentru copii și adolescenți cu boli oncologice sau artrită juvenilă este a treia tabără organizată de Yuppi Camp în vara anului 2017, dintr-o serie de patru.

A patra tabără Yuppi din 2017, care se va desfășura între 24 și 27 august, este adresată copiilor cu vârsta sub 10 ani, cu o boală oncologică, și familiilor lor și este primul astfel de demers din România. În tabără, copiii bolnavi și ceilalți membri ai familiei – părinți, frați, surori – vor participa la activități de terapie prin experiență și la discuții de grup sau ședințe de consiliere psihologică.

Primele două tabere Yuppi organizate în această vară le-au fost adresate copiilor, respectiv adolescenților cu diabet.

Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, cu sediul în Cluj-Napoca, organizează începând din 2011 taberele de terapie prin experiență la Șăulia de Câmpie, județul Mureș. Taberele Yuppi sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. În 2016, taberele au găzduit 115 copii proveniți din toată țara, susținuți de 127 de voluntari. În prezent, taberele Yuppi colaborează cu 40 de medici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.