Comentatorul sportiv Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor. A strigat „GOOL” timp de 31 de secunde fără să respire!

Comentatorul sportiv al Radio România Actualităţi Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor, după ce a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol, fără pauze de respiraţie, performanţa fiind de 31 de secunde, informează World Records Academy.

Performanţa precedentă a fost omologată la 23 septembrie 2011, după ce a strigat „GOL” timp de 27 de secunde la meciul Gaz Metan Mediaş – Kups Kuopio, scor 2-0, care a avut loc în 21 iulie 2011, în turul doi preliminar al Ligii Europa.

De această dată, Ilie Dobre a strigat „gol” timp de 31 de secunde la meciul dintre Voinţa Sibiu şi Oţelul Galaţi, scor 0-1, din 17 septembrie 2011, contând pentru etapa a şaptea a sezonului 2011/2012 al Ligii I, când Gabriel Paraschiv a înscris.

„Am ascultat transmisiunile în direct la radio şi televiziune ale meciurilor de fotbal din Brazilia, Argentina, Uruguay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania şi Egipt şi am remarcat faptul că acei comentatori nu se pot compara cu felul în care descriu eu un gol”, a spus Ilie Dobre.

Ilie Dobre a stabilit şi un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol – cu respiraţie – după ce a strigat „gol” timp de 42 de secunde în timpul meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Bulgariei, disputat în preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal, la 2 septembrie 2006, după ce atacantul Ciprian Marica a înscris pentru echipa tricoloră.

„Aici este vorba de pasiune pentru sport şi, mai ales, pentru transmisiunile directe pentru că aici este adevărata meserie. Este cel de-al treilea record al meu, după cel de 27 de secunde fără respiraţie şi de cel de 42 de secunde cu respiraţie şi sper să nu fie nici ultimul pentru că voi comenta meciuri cu aceeaşi pasiune şi de acum încolo. Portughezii şi spaniolii mai comentează mult golurile, dar sunt departe de aşa performanţe, iar în America de Sud sunt de obicei câte doi comentatori, iar anunţarea unui gol nu durează mai mult de 13-14 secunde”, a declarat, pentru realitatea.net, Ilie Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.