Comisarul șef Alexandru Mureșan, condamnat la inchisoare cu executare

Fostul inspector adjunct al IPJ Cluj, comisarul Alexandru Mureșan, a primit sentinta finala de condamnare la 2 ani și 11 luni cu executare pentru fals în inscrisuri și înșelăciune. Decizia nu este definitiva.

alexandru muresan

Alexandrul Muresan trebuie să restituie către BRD suma de 83.360 de EURO.

Comisarul a fost trimis în judecată pentru 11 capete de acuzare: „două infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de fals în declaraţii, raportat la declaraţiile de avere, două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi două infracţiuni de uz de fals”.

Fostul adjunct al IPJ Cluj este judecat pentru înşelăciune, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru că a primit în 2008 două credite în valoare de aproape 250.000 de euro, după ce şi-ar fi falsificat adeverinţa de venit.

Potrivit rechizitorului întocmit de procurorii Parchetului Curții de Apel Cluj, la începutul anului 2008, Mureşan și soția lui au dorit să ia un CREDIT de la banca pentru achiziționarea unui teren și construirea unei case. Au solicitat 200.000 de euro de la BRD. M.A. (Mureşan Alexandru – n.r.) avea un venit de 4.700 de lei, iar soţia sa 4.060. În aceste condiţii, pentru obţinerea creditului M.A. s-a folosit de o adeverinţă de venit de la IPJ Cluj pe care a falsificat-o prin adăugarea cifrei 4 la grupul iniţial din rubrica «alte venituri lunare cu caracter permanent» şi în care a consemnat astfel, în mod nereal, că venitul său lunar mediu este în sumă de 8.755 lei”, se arăta în rechizitoriu.

Din septembrie 2011, Mureşan a încetat să mai achite ratele bancare, iar împotriva sa a început procedura de executare silită a garanţiilor, nefinalizată până în prezent. Procurorii susţin că în august 2008 Mureşan avea nevoie de BANI pentru a continua construcţia şi a cerut un nou CREDIT, de 48.500 de euro, de la BRD. Astfel, el ar fi falsificat o nouă adeverinţă de la Poliţia Judeţeană prin completarea ulterioară a unor sume neconforme cu realitatea, la rubrica „alte venituri lunare cu caracter permanent”, care atesta astfel, în mod nereal, că ar avea un venit lunar mediu de 8.868 de lei. La 11 septembrie 2008 a fost încheiat contractul de credit, iar din septembrie 2011 Mureşan nu şi-a mai plătit ratele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.