Comisarul șef Constantin Ilea, numit adjunct al IPJ Cluj

Fostul director al Serviciului de Informații și Protecție Internă Cluj din cadrul MAI, comisarul șef Constantin Ilea, a fost desemnat adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

„Prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 30 septembrie, comisar-şef de poliţie Ilea Constantin a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al inspectorului șef al I.P.J. Cluj”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Numele lui Ilea a apărut în scandalul de corupție în care a fost implicat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat și condamnat, în primă instanță, la șase ani de închisoare, pentru luare de mită. În acest dosar de corupţie, procurorii DNA au atașat o stenogramă în care Horea Uioreanu și șeful său de cabinet, principalul martor al acuzării, adică al DNA, Răzvan Pop, vorbesc despre șeful SIPI Cluj, comisarul Constantin Cristian Ilea, ca despre un om care este chemat, oricând și oriunde pentru a primi ordine pe diferite teme. În discuția dintre cei doi, Uioreanu îl chestionează pe Pop despre interceptările din alt dosar de corpuție în care ultimul a fost prins în flagrant primind mită.

Procurorii DNA Cluj au descoperit că șeful SIPI Cluj, comisarul Constantin Ilea era pomenit des în discuțiile dintre Horea Uioreanu și șeful său de cabinet Răzvan Pop.

Pop este nimeni altul decât piesa de bază în acuzarea DNA, fiind martorul care a predat procurorilor anticorupție o agenda cu șpăgi a lui Horea Uioreanu. Pop a căzut în plasa DNA în cursul lunii martie 2014, după ce a fost filat de SRI în timp ce primea mită suma de 6.000 de lei de la omul de afaceri clujean Ștefan Cadar, patron al firmei de transport Fany SRL, pentru a truca o licitație privind acordarea traseelor de transport. Pentru a scăpa de urmărirea penală, Pop a fost de acord să colaboreze pe deplin cu anchetatorii DNA.

Începând din 31 august, ca urmare a pensionarii la cerere a comandantului Tudor Grindean, Adrian Ciprian Miron conduce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.