Compania de Apă Someș a participat la constituirea Rețelei Globale a Muzeelor de Apă

Compania de Apă Someș a participat pe parcursul săptămânii trecute la primul Workshop Internațional organizat cu scopul de a crea o Rețea Globală a Muzeelor de Apă.

La evenimentul la care au participat Muzee ale Apei din nu mai puțin de 29 de țări, situate pe cinci continente – Europa, Asia, Africa, America de Sud și America de Nord, Compania de Apă Someș a prezentat Muzeul Apei „Leonida Truță”. 

Acestaa fost înființat de către societatea subordonată forului administrativ județean clujean în anul 1992, cu ocazia aniversării centenarului Uzinelor de Apă Cluj, fiind și în prezent singurul muzeu de acest gen din România și printre puținele din lume dedicate istoriei activității serviciului public de distribuție a apei potabile.

În momentul de față, Muzeul Apei „Leonida Truță” reprezintă „cartierul general” al programului educațional al Companiei de Apă Someș adresat copiilor și tinerilor în ceea ce privește protecția surselor de apă și a mediului, acesta înregistrând anual un număr mediu de cca. 3.500 de preșcolari, școlari, liceeni și studenți.

După constituirea Rețelei cu ocazia Workshop-ului, urmează inițierea demersurilor pentru plasarea ei oficial sub egida UNESCO și a celor pentru cooperarea bilaterală și multilaterală între instituțiile componente.

Workshop-ul „Towards a Global Network of Water Museums. A Common Heritage for a Sustainable Future” – „Către o Rețea Globală a Muzeelor de Apă. O Moștenire Comună pentru un Viitor Sustenabil” a fost organizat de Biroul Regional al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură din Veneția, în cooperare cu Centrul Internațional Civilta dell’ Aqua și cu sprijinul Universității Ca’Foscari din Veneția și a Clubului de la Roma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.