Polițiștii clujeni au făcut razii pe străzile Clujului și au împărțit amenzi pentru pasionații de viteză și cei care butonau telefonul la volan

Poliţiștii din Cluj au desfășurat o acțiune de amploare în trafic care să descurajeze depășirea vitezei legale, nepurtarea centurii de siguranță sau folosirea telefoanelor mobile pe timpul deplasării.

„La data de 10 ianuarie, în intervalul 16:00-18:00, polițiștii rutieri și cei de ordine publică din întreg județul au acționat, sub coordonarea Serviciului Rutier, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 17 de permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare”, conform Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Abaterile constatate de poliţişti pentru încălcarea regimului legal de viteză au impus aplicarea a 97 de sancţiuni contravenţionale. Au fost înregistrate 56 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță de către conducătorii auto și 12 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 160 de sancțiuni. Acțiunile polițiștilor vor continua pe tot parcursul weekend-ului, scopul lor fiind prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.