Aglomerație la Școala de Poliție Cluj: șase candidați pe un loc

Aproape 1.000 de candidați s-au înscris pe cele doar 162 de locuri disponibile la Școala de Agenți de Poliție (SAP) Septimiu Mureșan din Cluj-Napoca.

Ministerul de Interne a anunțat că o nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale de poliţie, jandarmi, poliţie de frontieră şi pompieri este organizată în aceste zile, iar 9.300 de candidaţi s-au înscris pentru 1.737 de locuri scoase la concurs.

La SAP Vasile Lascăr, din Câmpina, 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La SAP Septimiu Mureşan din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

„În premieră, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti, şi persoanele de sex feminin vor susţine examenul de admitere, iar cele 130 de doamne şi domnişoare înscrise vor concura alături de bărbaţi pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor este de 1.156”, conform conducerii ministerului.

La cele două şcoli postliceale de jandarmerie s-au înscris 2.200 de candidaţi, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea, 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviaţie. La Școala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră Avram Iancu din Oradea s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere a început în 10 ianuarie cu înscrierea candidaţilor şi eliberarea legitimaţiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în 9 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză). Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20-21 ianuarie. Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

Salariile poliţiştilor şi militarilor au crescut cu 25% în 2019, prin ordonanța prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Un sergent major gradația 4 pornește de la un salariu de bază de 2.578 de lei, la care se adaugă toate sporurile și norma de hrană. De asemenea, polițiștii primesc tichete de vacanță de 1.450 lei/an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.