Lecție de digitalizare smart pentru administraţia locală de la USR Cluj-Napoca: platforma online cu toate HCL-urile din 1992 până în prezent!

În timp ce administraţia locală condusă de Emil Boc se laudă cu digitalizarea şi cu fel de fel de idei smart, reprezentanții organizației municipale USR Cluj-Napoca au făcut un pas concret la capitolul digitalizare, prezentând miercuri dimineața, 3 iulie, la sediul filialei, noua platformă online hcl.usr.ro, realizată de un grup de IT-iști, care va stoca toate hotărârile de Consiliu Local adoptate în primăriile din România.

Platforma online conține hotărârile de Consiliu Local şi procesele verbale adoptate de primăriile din mai multe orașe din România, printre care și municipiul Cluj-Napoca.

Platforma hcl.usr.ro va prelua toate HCL-urile adoptate și publicate pe site-ul primăriei Cluj-Napoca”, a anunțat George Trif, președinte USR Cluj-Napoca.

Un lucru inedit este că această platformă preia hotărârile adoptate de Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 1992 şi până în prezent.

Momentan, noua platformă stochează HCL-urile de la Primăriile Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piteşti şi toate cele şase sectoare din Bucureşti, dar se lucreză şi la includerea mai multor administraţii locale în sistem. Totul depinde de faptul ca primăriile să aibă un site web şi să aibă publicate hotărârile de consiliu local.

hcl.usr.ro este o idee implementată de Ştefan Cioc de la filiala USR Sector 2 din Bucureşti şi a fost implementată la nivel naţional cu sprijinul comunităţii de IT-işti din cadrul USR.

„Astăzi integrăm Consiliul Local Cluj-Napoca în hcl.usr.ro!

Site-ul este un model de bune practici în organizarea instituțională care oferă un motor de căutare ce poate căuta în conținutul tuturor hotărârilor și proceselor verbale din Consiliul Local Cluj-Napoca după cuvinte cheie, într-o singură interfață.

Digitalizarea reală nu este un exercițiu pentru public, ci un mecanism care trebuie să reducă costuri, salvează timp pentru cetățeni, și ușurează dezvoltarea durabilă a administrației locale.

Vrem să lansăm cât mai multe asemenea unelte pentru a pune în aplicare viziunea noastră privind un smartcity real!, se arată într-un comunicat al USR Cluj.

Adriana Cristian, George Trif (preşedinte USR Cluj-Napoca), Alexandra Oană şi Mihai Traian

Reprezentanţii USR Cluj-Napoca au declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri dimineaţa, la ora 09:00, la sediul filialei de pe str. Tipografiei, că la alegerile locale din iunie 2020 îşi doresc să obţină 30%, susţinând că vor să fie mult mai aproape de cetăţeni şi să vină cu soluţii reale la problemele majore pe care le are Clujul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.