Cine sunt designerii din România care se reunesc la Cluj, în cadrul ZAIN – Design Expressions

Un eveniment proaspăt de design – astfel descrie echipa de proiect ZAIN – Design Expressions noua inițiativă dedicată industriilor creative, care va debuta pe 12 noiembrie 2015 la Cluj-Napoca. 4 zile, 11 evenimente și activități, 400mp destinați expoziției centrale unde zeci de designeri din toată țara își vor prezenta creațiile în fața publicului, astfel ar putea fi trasate liniile principale ale primei ediții ZAIN.

zain design expressions 2015

Organizatorii evenimentului dezvăluie cine sunt designerii care vor participa la expoziția centrală, cum pot tinerii face parte din echipa ZAIN și primul material video din seria „În proces”, dat fiind că evenimentul din perioada 12-15 noiembrie se va concentra pe procesul de creație și producție.

„Dorim să aflăm împreună cum se ajunge de la idee la produs, care sunt metodele de lucru, care sunt provocările și bucuriile procesului de design. Să arătăm publicului, alături de creatori, atât produsul, cât și devenirea lui.” punctează Florina Dascăl, arhitect și manager de proiect la ZAIN.

„În proces” este un proiect video inițiat de echipa ZAIN, prin care se documentează, descompune și reconstruiește apoi activitatea care se petrece în spatele produsului de design.

Primul material video din seria ZAIN – În proces, care poate fi urmărit aici, ne duce în lumea Prototip Studio, atelier clujean în care doi tineri designeri, Ioana Ciurea și Bogdan Gopo – au reușit să dezvolte, de la schiță la produsul final, creații remarcabile. Produsele realizate de Prototip Studio sunt incluse și în Expo Central, ajungând astfel direct în fața publicului ce va vizita expoziția.

Materialul video va fi urmat de alte 3 astfel de producții, care aduc în prim plan procesul de creație și designerii din România.

Indiferent de vârstă sau experiență, persoanele care doresc să facă parte din echipa de proiect ce construiește prima ediție a ZAIN – Design Expressions, se pot înscrie în selecția de voluntari prin completarea acestui formular: www.bit.ly/ZAIN-voluntari.

Termenul limită de înscriere pentru voluntarii ZAIN este 2 noiembrie 2015. Mai multe detalii pot fi aflate accesând link-ul de mai sus.

ZAIN pornește de la necesitatea de a crea un dialog în jurul fenomenului de design din România și totodată o comunitate interdisciplinară care să susțină acest dialog. Peste 30 de designeri sunt așteptați la evenimentul central, expoziția ce va fi deschisă pe toată perioada ZAIN (12-15 noiembrie 2015) în spațiul din Piața Ștefan cel Mare nr. 18, Cluj-Napoca.

Organizatorii au anunțat deja 16 dintre designerii care vor veni în fața publicului cu produsele create. Ei activează în variate ramuri ale domeniului, de la design de produs, design grafic sau fashion, până la forme hibride de design.

Prezentăm pe scurt, în cele ce urmează, primii 12 designeri anunțați pentru Expo Central. Lista completă e disponibilă pe pagina de facebook a evenimentului, aici, și  va fi publicată pe www.zain.ro.

ZAIN – Design Expressions oferă în această toamnă, timp de 4 zile, un cadru pentru o comunitate creativă reală, specializată, expresivă și prezentă în viața orașului. Designeri din toată țara sunt așteptați la Cluj în perioada 12-15 noiembrie 2015, la întâlnire cu alți reprezentanți ai industriilor creative și, la fel de important, cu publicul.

Organizator: Asociația PLAI – Laborator Public de Arhitectură, Inovație și Experiment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.