Primarul din Floresti a intrat in atentia ANI. Si-a angajat cumnata la conducerea Politiei Locale

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este cercetat de către ANI, în cazul unui conflict de interese. Acesta este acuzat ca şi-ar fi numit cumnata în funcția de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj și, ulterior, în funcţia de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești.

horia sulea

„Astfel, Șulea Horia-Petru, a încălcat și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către Horia Şulea a infracțiunii de conflict de interese.

„Horia Şulea a fost validat în funcția de Primar al Comunei Florești, la data data de 15 iunie 2012. La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. În perioada 23 iulie – 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești”, se mai arată în comunicatul ANI.

foto: gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.