Un profesor clujean pe lista profesorilor premiați la Gala Premiilor „Mentor pentru Excelență”

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat pentru a patra oară Premiile Mentor, unui număr de zece profesori de excepție, din întreaga țară.

dan leonard

Mentorii au primit această recunoaștere pentru rezultatele obținute de discipolii lor la competiții și festivaluri interne și internaționale din domeniul artistic, sportiv sau științific. Cei zece mentori au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane.

Printre cei zece profesori premiați se numără și un profesor din Cluj-Napoca. Dl Dan Leonard este profesor de limba engleză la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” și Școala Gimnazială „Elf”, unde coordonează clubul de teatru în limba engleză. A fost nominalizat pentru premiul Mentor pentru Excelență de către colegii de la cele două școli în urma rezultatelor extraordinare obținute în țară și la competiții internaționale cu trupele de teatru ale celor două școli.

Nominalizarea domniei sale a fost susținută de un număr mare de părinți, elevi și foști elevi, dar și persoane care îi cunosc stilul de predare și rezultatele obținute cu elevii.

Iată mai jos două din mesajele de susținere a nominalizării profesorului Dan Leonard la Premiul „Mentor pentru Excelență”:

„Pedagogia performativă a domnului profesor Dan Leonard este una de excepţie. Ea îmbină armonios textul de calitate, engleza, ludicul şi muzica. Profesor de vocaţie, Dan Leonard îşi întemeiază pedagogia teatrală pe valorile eterne ale tradiţiei umaniste, modelând personalitatea discipolilor săi întru adevăr, bine, frumos. Lecţiile de dramă ale profesorului Dan Leonard sunt experienţe existenţiale formatoare, care au marcat un lung şir de elevi. Ele i-au adus apreciarea lor şi au făcut ca Dan Leonard să fie un profesor iubit şi respectat. Titlul de Profesor al Anului, decernat la „Gala 10 pentru Cluj” 2013, este unul bine meritat și, după cum s-a văzut, răsplătit cu îndelungate ovații din partea elevilor și a profesorilor prezenți la ceremonie. Dan Leonard este un Mentor veșnic viu și aproape de sufletul elevilor săi. Să ne susținem, așadar, valorile în educație!” (Miriam Cuibus – actriță)

„Susțin din toată inima candidatura colegului meu, profesor de limba engleză Dan Leonard. De-a lungul anilor, în calitate de inspector de limba engleză, i-am fost alături și i-am urmărit munca asiduă, perseverența și eforturile investite în performanțele artistice ale elevilor; talentul său, dăruirea și pasiunea cu care a îndrumat, cultivat și crescut înclinațiile dramatice și manifestarea emoțiilor și sentimentelor elevilor săi, premiile numeroase obținute, îi reconfirmă meritele și îl califică pentru Premiul de Excelență.” (Luisa Filip, Inspector Școlar Județean)

One thought on “Un profesor clujean pe lista profesorilor premiați la Gala Premiilor „Mentor pentru Excelență”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.