Competiția „Liberty Multirotor Racing 2018” și-a premiat câștigătorii

Sute de clujeni au participat la a doua ediție a competiției de aeromodelism „Liberty Multirotor Racing” în week-end, organizată de Asociația Română de Aeromodelism în parteneriat cu Liberty Technology Park în Cluj-Napoca.

„Liberty Multirotor Racing 2018” a avut și concurenți din străinătate, care au participat la cele două secțiuni – Multirotor Racing, în care piloții sunt premiați în funcție de viteză, și competiția Freestyle, unde juriul apreciază arta de a conduce un multirotor.

Întregul concurs a fost transmis live streaming și a înregistrat peste 3000 de vizualizări online.

Câștigătorii ediției 2018 sunt:

Multirotor Racing

Locul I Rantó Roland (HU)

Locul II Ali Grunner (RO)

Locul III Máté Hatalyák

Freestyle

Locul I Liviu Preda (RO)

Locul II Victor L. Vuicin (RO)

Locul III Ali Grunner (RO)

Lista completă a câștigătorilor și rezultatele pot fi consultate aici.

„A doua ediție a concursului Liberty Multirotor Racing a adus la Cluj-Napoca concurenți și din străinătate, iar la anul sperăm să avem și mai mulți participanți, a declarat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociației Române de Aeromodelism.

„Sute de clujeni au participat la a doua ediție a Liberty Multirotor Racing, iar mii de persoane au urmărit online desfășurarea competiției, ne bucură interesul față de un concurs atât de inedit. Liberty Technology Park va continua să fie gazda acestui eveniment, care sperăm să devină o tradiție și pentru clujeni”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

21 de piloți de multirotoare au luat startul la „Liberty Multirotor Racing 2018”, iar printre concurenții pasionați de drone au fost și piloți din Irlanda, Germania și Ungaria. Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru, pe o pistă în aer liber. În timpul unei curse, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.

Copiii s-au bucurat să construiască propriile aeromodele în cadrul atelierelor organizate pentru ei,  să testeze ochelarii VR precum și mini-aleea terapeutică, și să participe la activități tematice, în cadrul Kids Corner. Toate activitățile pentru copii au fost organizate de Asociația Părinte înFlorești, cu ajutorul voluntarilor și al sponsorilor.

Cu o pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, Liberty Technology Park Cluj este gazda perfectă pentru un concurs care a avut loc în premieră la Cluj-Napoca anul trecut.

Un multirotor, din punct de vedere tehnic, este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de un flight controller. Cu o linie de pornire și sosire setată, pista este tridimensională, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți.

Liberty Multirotor Racing 2018 este un eveniment organizat de Asociația Română de Aeromodelism, împreună cu Liberty Technology Park Cluj.

Cu sediul central la Cluj-Napoca, Asociația Română de Aeromodelism (ARA) este o organizație non-profit și neguvernamentală care își propune să lupte pentru drepturile și libertățile aeromodeliștilor, să promoveze aeromodelismul și să ajute la crearea unui cadru de zbor sigur pentru toți participanții la traficul aerian. Mai multe informații: www.aeromodelism.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.