Concert de muzică bisericească și cultă „Cu noi este Dumnezeu”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj împreună cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, organizează vineri, 25 martie 2022, de Buna Vestire, la ora 18:00, un spectacol caritabil, în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujediu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.

Concertul va fi susținut de către Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș, dar și de anumite grupuri corale și renumiți interpreţi de folclor.
După aproximativ doi ani de pandemie și restricții, acestă manifestare va putea fi realizată cu sala plină de spectatori, având în vedere ridicarea stării de alertă din România

Spectacolul va debuta în sala de spectacole „Dumitru Fărcaș” a Casi de Cultură a Studenților (CCS) „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Unde artiștii vor introduce publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă vor urca interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel. Dar pe șcenă pe lână aceștia va mai urca și actrița Elena Ivanca, de la Teatrul Național Cluj, și grupul vocal „ARHEO”, coordonat de către solista Veronica Marcarie Moldovan.

Totodată, va fi prezent și Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor prof. univ. dr. Vasile Stanciu. De asemenea, momente deosebite de toacă vor fi prezentate de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca. Iar în holul Casei de Cultură a Studenților va fi vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei, care se pot procura online, pe http://www.myticket.ro și http://www.entertix.ro, dar și de la Librăriile Cărturești din Cluj-Napoca. De asemenea, biletele vor fi disponibile și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.